2021-09-09 14:29:42 - Három nemzet bajnoki címe a tét Nagyhalászban Újabb verseny a nagyhalászi oválon, Fazekas Dennis áll a legjobban a magyarok közül.

Jó hír a salakmotorozás kedvelőinek, hogy szombaton ismét felcsapódik a startszalag a Nagyhalász Speedway Ringen. Legutóbb június derekán volt verseny, nem is akármilyen. A GP-kvalifikáción tizenkét nemzet vaspapucsosai ültek motorra, az első négy jutott a kvalifikáció döntőjébe. Az elsőséget eldöntő párviadalt az ausztrál Rohan Tungate nyerte a német Martin Smolinski ellen.
Jövő szombaton is lesznek külföldi motorosok a szlovén, szlovák és magyar szövetségek közös bajnokságának zárófordulóján. Eddig három versenyt rendeztek, először Debrecenben, aztán a szlovákiai Zsarnócán, majd pedig a szlovén Krskóban.
 
Öt-öt vaspapucsos
 
 
– A bajnokságban mindhárom nemzet öt-öt versenyzőt indíthat, a mezőnyt az adott ország egészíti ki tizenhatra. Mindhárom nemzet bajnokot hirdet majd, így tehát a nagyhalászi versenyen derül ki, hogy ki lesz a szlovén, a szlovák és természetesen a magyar bajnok – tudatta érdeklődésünkre Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület elnöke.
Az eddigiek alapján a szlovén Matic Ivacsics a legeredményesebb 56 ponttal, ám honfitársának, Nick Skorjának is 54 pontja van, így a szlovén bajnoki elsőség is Nagyhalászban fog eldőlni. Ami a magyarokat illeti, Fazekas Dennis áll az élen, ő a közös pontversenyben az ötödik.
– Új hír, hogy Fazekas Dennis ismét a nagyhalászi klub színeiben fog motorozni. Kapott megfelelő technikát, két motort, és már a hétvégi ­krskói versenyen megmutatta, hogy tehetséges, biztatóan teljesített. Az alapszakaszban tíz pontot motorozott, a kisdöntőben másodikként ért célba. Mégsem jutott a nagydöntőbe, mert érthetetlen módon kizárták állítólagos pályaelhagyás miatt. A versenyt egyébként Ivacsics nyerte százszázalékos eredménnyel a cseh Petr Chlupac és Skorja előtt. Ami Dennist illeti, bízom benne, hogy jövő szombaton úgy fog menni, mint két éve a MACEC Kupán, amikor Magosit legyőzve megnyerte a versenyt – így Albók József, aki ott volt a szlovéniai versenyen.
Ami a nagyhalászi zárókört illeti, szeptember 11-én szombaton 15.15-kor kezdődik.

Forrás: szon.hu 
 
 
 
<-- Vissza