2020-08-17 22:46:38 - 45. Debrecen Város Nagydíj 08.20.2020. augusztus 20-án, csütörtökön 15 órától immár 45. alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb presztízsű salakmotor viadalát, a Debrecen Nagydíjat a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Köszöntés
 
1990-ben, éppen harminc évvel ezelőtt Adorján Zoltán, Tihanyi Sándor kettős a páros világbajnoki bronzérmet szereztek. Ebből az alkalomból az idei verseny különlegessége lesz, hogy a Debrecen Nagydíj előtt néhány kört megtesz a pályán Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor is. A két vb bronzérmes vaspapucsos köszöntésére a szervezőknek egy világsztárt is sikerült Debrecenbe csalni, aki nem más, mint a sportág legendája az 1990-ben Debrecen Nagydíj győztes dán Hans Nielsen. Aki majd leinti a célvonalnál a hazai salakmotorsport két ikonikus alakját.
 
Startlista
 
Ami a startlistát illeti hét nemzet– Szlovénia, Dánia, Ausztrália, Lengyelország Ukrajna, Csehország és Magyarország – 16 vaspapucsosa küzd a végső győzelemért. Többek között a GP menő Zagar, a korábbi GP résztvevő, csapatvilágbajnok BjarnePedersen, az ukrán-lengyel Loktajev, vagy az idei 19 év alatti Európa Kupa győztes Jan Kvech is, de a lenyel versenyzőket Gomolski, Koschiuch, Chmiel sem lehet leírni.  A magyar színeket Fazekas Dennis, Kovács Roland és a sérüléséből lábadozó Magosi Norbert képviseli.
 
2020. augusztus 20. Debrecen Nagydíj,Nemzetközi egyéni meghívásos verseny startlista:
Matej Zagar
Nick Skorja
Bjarne Pedersen
Thomas Jorgensen
Josh Pickering
Brayden Mcguiness
Kacper Gomolski
Norbert Kosciuch
Robert Chmiel
Marko Levishyn
Aleksandr Loktajev
Petr Chlupac
Jan Kvech
Fazekas Dennis
Kovács Roland 
Magosi Norbert
 
Versenyinformációk:
Kezdés: 15 óra
Jegyárak:
"D" szektor (északi kanyar) csak elővételben vásárolható belépőjegyek:
Felnőtt jegy (14 éves kortól): 2.000,- forint
Gyerek jegy (14 éves kor alatt): ingyenes
"B - C" szektor: (déli kanyar és keleti egyenes) elővételben és a verseny napján is vásárolható belépőjegyek:
Felnőtt jegy (14 éves kortól): 3.000,- forint
Gyerek jegy (14 éves kor alatt): ingyenes
"A" szektor nyugati start egyenes elővételben és a verseny napján is vásárolható belépőjegyek:
Felnőtt jegy (14 éves kortól): 4.000,- forint
Gyerek jegy (3-14 éves kor között): 2000,- forint
"VIP" szektor start/cél vonalnál VIP terasszal - csak elővételben vásárolható belépőjegyek:
Felnőtt jegy: 10.000,- forint
Gyerek jegy: 4.000,- forint
A VIP jegy tartalmazza a VIP teraszon történő ingyenes üdítő, sör és fröccs fogyasztást, műsorfüzetet, tollat és egy depólátogatási lehetőséget 14:30 és 14:45 között. -stadionon belüli parkolást nem tartalmaz!
Elővételi jegyvásárlás: A főbejáratnál elhelyezett és kijelölt faházban, augusztus 17-18-19-i napokon, 14:00 – 18:00 között. (A „D” illetve a „VIP” szektorba szóló jegyeket csak elővételben lehet megvásárolni)
Fizetési mód:Kizárólag készpénzes fizetési módra van lehetőség.
 
Ezen a versenyen fog debütálni az új légpalánk, mely 30 százalékkal szélesebb, és legalább 20 százalékkal több energiát nyer el a becsapódáskor. Reméljük nem lesz rá szükség. 
 
 
 
Simkovits Ede


 
 
 
 
<-- Vissza