2019-09-18 10:23:52 - Debrecen NagydíjMagyarország legnagyobb hagyományával rendelkező meghívásos salakmotorversenye a Debrecen Nagydíj, aminek idén a 44. viadalát rendezik meg szeptember 21-én.

Az idei évtől új üzemeltetője van a debreceni salakmotor pályának a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. A jelentős ráncfelvarráson átesett Gázvezeték utcai salakmotor stadionban szeptember 21-én Magyarország legnagyobb hagyományával rendelkező meghívásos salakmotorversenye, immár a 44. Debrecen Nagydíj kerül megrendezésre 15 órától.
 
 
Világbajnokok a startlistán!
 
Örömmel jelentjük be, hogy sikerült megállapodnunk két csapat-világbajnokkal: a dán Hans Andersen és a svéd Linus Sundström résztvevője lesz a 44. Debrecen Nagydíjnak szeptember 21-én, szombaton 15 órától.
A dán világklasszist nem kell különösebben bemutatnunk a sportág kedvelőinek, elég kiemelnünk, hogy kétszer akasztottak a nyakába csapat-világbajnoki aranyérmet, s emellett négyszer nyert Grand Prix-nagydíjat. Stílusos motorozásával, sportemberi nagyságával sok rajongót szerzett az évek alatt, nem véletlen, hogy amikor Debrecenben versenyzett, igazi közönségkedvenc volt. Egyes pletykák szerint Andersennek ez az utolsó idénye a speedway világában, így akár búcsúfellépésnek is tekinthető a sztár magyarországi látogatása.
Svédországból is csapat-világbajnok érkezik Linus Sundström személyében. A 28 éves vaspapucsos remek formában versenyez az elmúlt időszakban, megnyerte a szlovénia Krskóban megrendezett Arany jel viadalt, míg a prágai Tomicek-emlékversenyen a GP-s Niels Kristian Iversen mögött a második helyen végzett. Sundström Lengyelországban alapembere volt a Rybnik csapatának, mely alakulat a szezon végén feljutott az ekstraligába.
Oroszországból az a salakszóró érkezik, aki letaszította Grisa cárt (Grigorij Lagutát) a trónjáról, nevezetesen Andrej Kudrjasov. A friss orosz egyéni bajnok korábban csapatkapitányként junior világbajnoki címhez segítette a Szbornaját, majd a Világkupában vitézkedő oroszok csapatkapitánya is volt. Kudrjasov tavaly bejutott a SEC döntőjébe.
De senki se gondolja, hogy könnyű dolga lesz a két világbajnoknak, ugyanis több olyan ellenfelük is lesz, akik résztvevői voltak az idei Speedway of Nations (SON) küzdelemsorozatnak. A csapat-világbajnokságon hazája válogatottját képviselte a szlovén Matic Ivacic, aki idén bombaformában versenyez, majdnem letaszította hazája trónjáról az eddig egyeduralkodó, 18-szoros egyéni bajnok Matej Zagart. A cseh válogatott Jan Kvech a közelmúltban több alkalommal is bizonyította rátermettségét, megnyerte a 19 éven aluliak nem hivatalos Európa-bajnokságát, az Európa Kupát, majd a junior világbajnoki döntő güstrowi állomásán a dobogó harmadik fokára állhatott fel az elmúlt hétvégén. Kvech honfitársa, Petr Chlupac is motorra ül Debrecenben, róla érdemes tudni, hogy a csehek SON-keretének tagja volt, s bejutott az U19-es Európa Kupa döntőjébe. Szintén motorozott a csapat-világbajnokságon Oleg Mihailov, aki Lettország sikeréért küzdött. A fiatal tehetség a közelmúltban óriási sikert ért el, ugyanis Andzej Lebedevvel karöltve páros Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.
S ha már ifjú titánok, s a világ legnagyobb salakos nemzetei: az ausztrál Brayden McGuinness és a dán Mathias Nielsen fiatal koruk ellenére már a felnőttek mezőnyében is letették névjegyüket, így biztosan nem vallanak szégyent a cívisvárosi oválon.
A nagy salakos nemzetek képviselői közül nem maradhatnak ki a polákok sem, akik közül Pawel Miesiac a lengyel klubjának, a Lublinnak a legjobb hazai motorosa. Miesiac igazi közönségkedvenc a Hajdúságban, ráadásul korábbi nagydíj-győztest tisztelhetünk személyében. Érdekesség, hogy Pawel junior csapatvilágbajnok. Hubert Legowikot ismerhetik a hajdúsági drukkerek, a korábbi junior Eb-döntős lengyel már többször is jó benyomást keltett a motorozásával a Gázvezeték utcai salakstadionban.
Természetesen nem maradhat magyar versenyző nélkül a startlista, a legjobb honi salakszóróknak, Kovács Rolandnak, Magosi Norbertnek és Fazekas Dennisnek szoríthat majd a nagyérdemű a szeptember 21-ei viadalon.
További résztvevők hamarosan!
 
2019. szeptember 21. Debrecen, 44. Debrecen Város nagydíja startlista:
Linus Sundström SWE
Hans Andersen DEN
Andrej Kudrjasov RUS
Matias Nielsen DEN
Brayden McGuiness AUS
Matic Ivacic SLO
Jan Kvech CZE
Petr Chlupac CZE
Pawel Miesiac POL
Hubert Legowik POL
Oleg Mihailov LAT
Kovács Roland HUN
Magosi Norbert HUN
Fazekas Dennis HUN
 
Engedtünk az árainkból!
A Speedwolf Team tagjainál senki sem bánta jobban, hogy el kellett halasztanunk az augusztus 20-ai versenyt. Tudjuk, nagyon készültetek a virágkarneváli salakszórásra, éppen ezért úgy döntöttünk, „kárpótlásként” a csúszás miatt, a szeptember 21-ei Debrecen Nagydíjra minden felnőtt jegy árából 500 forint kedvezményt biztosítunk, így a B és C szektorba 3000, míg az A szektorba 4000 forintért áruljuk majd a jegyeket.
 
 
A jegyárak a következő módon alakulnak:
B, C szektor - beton talpfás helyek érkezési sorrend szerint:
Felnőtt jegy (14 éves kortól): 3.000 forint
Gyerek jegy (14 éves kor alatt): ingyenes
A szektor - műanyag székes ülőhelyek érkezési sorrend szerint:
Felnőtt jegy (14 éves kortól): 4.000 forint
Gyerek jegy (3-14 éves kor között): 1.000 forint
VIP
Felnőtt: 10.000 forint (Ajándék: 4 darab italkupon, 1 darab nasicsomag, 1 db Speedwolf Magazin, 1 darab Depólátogató Pass, 1 darab VIP-parkoló)
Gyerek: 2.500 forint
 


 
 
 
 
<-- Vissza