2018-08-17 10:14:52 - Salakos hétvége hazánkbanSzombaton Nagyhalászon Barátság Kupa, hétfőn Debrecenben hagyományosan karneváli salakmotorozás.

Ezen a hosszú hétvégén két salakmotor verseny is lesz hazánkban. Szombaton a Barátság Kupa nyitófordulóját rendezik Nagyhalászon. Négy nemzet klubcsapatai az ukrán Rovnó, a cseh Prága, a szlovák Zsarnovica és a hazai Nagyhalász csapat mérkőzik meg.
 
2018. augusztus 18. Barátság Kupa 1. forduló Nagyhalász:
 
Versenyinformációk:
Edzés: 2018. augusztus 18. 11 óra
Első futam 16:00
Jegyár: 2000.- Ft, 14 éves kor alatt ingyenes
 
Startlista:
 
Nagyhalász Speedway Team:
Kovács Roland, Fazekas Dennis, Bárány Márk, Andrej Kobrin
 
Speedway Club Rovnó:
Vitalij Lysak, Nazar Tkachuk, Nazar Fedorchuk, Marko Levishyn, Denis Prisjazniuk
 
AK Markéta Praha:
Jan Kvech, Ondrej Smetana, Filip Hájek, Petr Chlupác
 
Speedway Club Zsarnovica:
Ján Mihálik, Milen Manev, David Pacalaj, Michal Tomka, Jakub Valkovic
 
Hétfőn pedig a hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre kerül hazánk legnagyobb hagyományával rendelkező meghívásos salakmotoros viadala, a Debrecen Nagydíj.
Az augusztus 20-án, hétfőn 16 órától kezdődő megmérettetés immár a 43. lesz a sorban, ahol hat oroszág – Ukrajna, Csehország, Szlovákia, Oroszország, Lengyelország és Magyarország – 16 vaspapucsosa küzd a végső győzelemért.
A versenyt rendező klub, a Debrecen Speedway SE tájékoztatása szerint valamennyi magyar élversenyzőnek felajánlották a starthoz állás lehetőségét, ám a nagyhalászi klub versenyzője, Fazekas Denisz nem vállalta a szereplést. De így is lesz kiért szorítaniuk a hazai szurkolóknak, Magosi Norbert, Benkő Roland, Kovács Roland és Bárány Márk is motorra ül a Gázvezeték utcai salakstadionban.
 
„Fecskék” is jönnek
 
Elkel majd a buzdítás a mieinknek, ugyanis komoly riválisokkal kell megküzdeniük. A mezőnyben több favorit is található, például a cseh Eduard Krcmár, aki 2016-ben egyéni Európa-bajnoki elődöntőt nyert a cívisvárosban, megelőzve többek között két Grand Prix-menőt, a német Martin Smolinskit és a svéd Peter Ljungot. Méltán pályázik az első helyre az oroszok egyik legnagyobb tehetsége, Viktor Kulakov, aki a világ legerősebb csapatbajnokságában, a lengyel Ekstraligában szerepló Tarnów versenyzője. Szintén a tarnówi „Fecskék” alkalmazásában áll Jakub Jamróg, aki a csapat harmadik legponterősebb versenyzője, azaz alapemberének számít. Jamróg tavaly Debrecenben is letette névjegyét, hiszen nem talált legyőzőre a csapatbajnoki fordulóban. Szintén a lengyelek reprezentánsa Pawel Miesiac, akit nem kell bemutatni a hajdúsági közönségnek, számos sikert ért el a cívisvárosban, többek között Debrecen Nagydíj-győztesnek vallhatja magát. A mezőnyből mindössze egy név hiányzik, erre a pozícióra is Lengyelországból szerződtetnek salakszórót a szervezők.
Kiegészítő programként a salakmotorosokon túl, négykerekűek is birtokba veszik az ovált, Kunkli Tivadar quaddal, míg Taskó Rodrigó egy BMW-vel tart bemutatót a közönségnek.
 
2018. augusztus 20. Debrecen Város Nagydíja:
 
Versenyinformációk:
Kezdés: 16:00 óra
Jegyár: 3500.- Ft, 14 éves kor alatt ingyenes
 
Startlista:
 
Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán),
Marko Levisin (ukrán),
Andrij Kobrin (ukrán),
Vitalij Liszak (ukrán),
Eduard Krcmár (cseh),
Ondrej Smetana (cseh),
Petr Chlupac (cseh),
David Pacalaj (szlovák),
Viktor Kulakov (orosz),
Jakub Jamróg (lengyel),
Pawel Miesiac ()lengyel),
Magosi Norbert (magyar)
Kovács Roland (magyar),
Benkő Roland (magyar),
Bárány Márk (magyar),
… (lengyel)
 
Forrás: haon.hu
 
 

Simkovits Ede 
 
 
 
<-- Vissza