2018-04-10 11:22:43 - Riport - 2018. évi Magyarország Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnokság – 1. forduló A döntő futam magyar - Magosi, Tabaka, Benkő – résztvevőit kérdeztük a verseny után.

 
Magosi Norbert (1. hely):
 
- A pálya kimondottan jó volt, nem volt benne gödör. Ahhoz képest, hogy év eleje van motorozható volt. Kevés vizet tettek rá. Azért látszik, hogy mindenki azt szeretné, hogy jó versenyt lásson a közönség. Nagyon jó startjaim voltak. A Benkő Roli elleni futamra itt 30 éves pályafutásom alatt aligha fordult elő – talán junior koromban – de elfelejtettem felvenni a papucsomat. Papucs nélkül mentem be a futamra. Mert új a papucs és csaknem úgy áll a lábamon ahogy kellene. Nyomta a lábam, ezért levettem, hogy tudjam pihentetni. Olyan gyorsan jött a futam, hogy elfelejtettem felvenni. Mikor már mentem befelé tudtam, hogy nincs rajtam, mert feltettem a pihentetőre és éreztem ez nem az. Nem akartam visszajönni, a két perc miatt. Bíztam megoldom valahogy. De amúgy is nagyon gyors volt Roli. Én nem tudtam úgy a motoron ülni, ahogy kellett volna. A papucs hátráltató tényező volt. Azt az egy pontot vesztettem az egész verseny alatt.  Azt tudjuk nagyon, hogy Józsikát nagyon nehéz itthon megverni, rengeteg kilométer van benne. Jók a motorjai, nagyon jól lát a pályán. De Nekem ma nem kellett előzgetnem. Ennek nem is nagyon örülök. Mert azért jó lett volna egy két előzést megtudok csinálni. Nagyon év eleje van, három edzésen vagyok túl. Gyulán tudtam motorozni, úgy hogy Szilágyi Sanyi vért izzadott. Szivattyúzta a pályát. A szegélytől csak két métertől lehetett fordulni. Mert belül állt a víz, így nem volt ideális. Debrecenbe volt egy edzés, amit Józsi Bácsi biztosított. Meg tegnap még tudtam motorozni Mórahalmon egy pár kört. Ennyi volt a felkészülés. Nagyon korai volt ez az időpont, nagyon keveset tudtunk motorozni. Ez nagyon kevés.
Nagyon örülök, nemcsak azért, mert megnyertem a versenyt, hanem, hogy sikerült a szponzoraim által két olyan blokkot csináltatni, amire már nagyon régóta várok. Nagyon sok köszönettel tartozok a sok barátaimnak, segítőimnek.
 
Holnap Szlovák bajnokin állsz starthoz. Megítélésed szerint a mai teljesítményed mire lesz elég vasárnap?
 
- Tegnap szóltak délután 4 órakor, hogy menni kell. Sikerült a biztosítást is elintézni. Nagy pálya. Úgy gondolom a másik motor lesz oda jó. Megpróbálunk mindent elkövetni.  
 
 
 
Tabaka József (2. hely):
 
- Nagyon szezon eleje volt. A pálya jól elő lett készítve. Bár elég kemény volt, ami nekem annyira nem feküdt. Sem a startok nem jöttek össze, utána elég nehezen tudtam előzni. De Én bizakodó vagyok, mert egész jó verseny volt. Pozíciózni is tudtam, startok volt, hogy jól sikerültek és rosszabbul is. Utána feljöttem.  Bukás nélkül megúsztuk. Azt gondolom nagyon fair verseny volt, mindenki nagyon oda figyelt a másikra. Ez nagyon dicséretes. Ma Norbi volt a jobb, így gratulálok neki.
 
Holnap Szlovák bajnokin állsz starthoz. Megítélésed szerint a mai teljesítményed mire lesz elég vasárnap? 
 
- Nagyon nehéz lesz. Őszinte leszek, nem ismerem a mezőnyt, nem tudom, hogy ki fog indulni. Az a pálya teljesen más. A startokon kell javítani. A sebességemmel úgy gondolom nincsen gond. Ha a rajtok jönnek és minden ok lesz, akkor szerintem a tavaly eredmény a döntőbe jutás meglehet. De mindenképp fárasztó és nehéz verseny lesz.
 
Távolabbi kilátásaid?
 
- Utána lesz egy szünet is egyből, mert az Eb-ig nem is lesz versenyem. De ettől függetlenül lesznek edzések. Most sem profi ligában nem írtam alá, sem sok nemzetközi versenyt nem vállaltam be. Több időt szeretnék az utánpótlásra szentelni, segíteni nekik. De ettől függetlenül itthon teljes erőbedobással fogok edzeni és készülni a versenyekre.
 
Idén edzői képesítést szereztél, melyhez gratulálunk. Hogyan látod lesz Debrecenben utánpótlás?
 
- Köszönöm szépen. Igazából főleg a srácokon múlik. Mi minden lehetőséget, ami tőlünk telik megadunk. Mind technikailag, anyagilag és mentálisan is. Azért is végeztem el ezt az iskolát, hogy minél komolyabb segítséget tudjak nekik nyújtani és egyre jobb minőségi munkát tudjunk végezni. Tulajdonképpen ez a pénzen múlik. Ebben a sportban nem titok, hogy csak pénzzel lehet haladni igazából. Ha ezek a fiúk kapnak megfelelő támogatást. A lelkesedés, az alaptechnikájuk megvan, innen már csak ezt kell tovább fejleszteni és szinten tartani. Illetve a motorok felújítását bírni anyagilag. De Én azt gondolom, hogy teljesen ügyesek és lehet belőlük jó versenyző.
 
 
 
Benkő Roland (4. hely):
 
- Számomra változó volt a mai verseny. Volt futamgyőzelmem, volt harmadik helyem. Voltam utolsó is. Meg voltam úgy első, hogy sokkal jobb voltam, mint a többiek.  Első verseny idén. Nem titkolom, ezt a versenyt meg akartam nyerni. Emiatt most egy kicsit szomorú is vagyok. Egy motorhibám volt, ezzel nyílván mindig számolni kell, de ettől függetlenül az elődöntőt azt magabiztosan tudtam nyerni. Ez adott is egy önbizalmat ahhoz, hogy a döntőt is megnyerjem gond nélkül. Viszont a döntőt azt elidegeskedtem és ez csakis az Én hibám volt. És ezért nem sikerült megnyernem, sőt még a dobogóra sem felállnom. Emiatt nagyon haragszok magamra, de megpróbálok megnyugodni és a következő versenyre koncentrálni.
 
Távolabbi kilátásaid?
 
- Jövő héten Ljubjana-ban egy szlovén bajnoki, ahol starthoz állok. Most a legfőbb célom, az hogy az Eb-re felkészüljek. Az Eb-ig minél több versenyen tudjak indulni, minél több edzésen részt vegyek. Függetlenül az esélyektől minél jobb eredményt elérni az Eb-n, ami itt lesz Debrecenben. Az a cél, hogy ezalatt a szűk két és fél hét alatt felkészüljünk rá.
 
 
 

Riport: Simkovits Ede 
 
 
 
<-- Vissza