2017-10-05 21:24:06 - A szezon utolsó debreceni versenye!A salakmotoros magyar csapatbajnokság 2. fordulóját rendezik Debrecenben október 7-én, szombaton 14 órától, ismét felcsapódik a startszalag a Gázvezeték utcai salakstadionban. A nemzetközi megmérettetésen négy egyesület, a Debrecen Speedway SE, a Speedway Club Gyula, a Nagyhalászi Motorsportért SE és a vasadi Arenamoto Hungary vaspapucsosai mérik össze erejüket. A csapatokat fordulóként 4-4 salakszóró képviseli, a 16 fős mezőny 20 etapban méri össze erejét. A verseny alapszakasza 16 futamból áll, ezt követően a D döntőben a csapatok legkevesebb pontot gyűjtött versenyzői, a C döntőben a csapatok 2. legkevesebb pontot gyűjtött pilótái, a B döntőben a csapatok 2. legtöbb pontot gyűjtött vaspapucsosai, míg az A döntőben a gárdák legtöbb pontot gyűjtött motorosai állnak starthoz. Külön izgalmakat ígér, hogy a csapatvezetők alkalmazhatják a világkupából jól ismert "taktikai fegyvereket", a dzsókerezést és a cserét, mindezt akkor, ha 6 pontos lemaradásban vannak a vezető alakulattól.

 

A sorozat első állomásának Nagyhalász adott otthont július elején, ahol a házigazda alakulat, négy légióssal, Kobrinnal, Melnicsukkal, Trofimovval és Manevvel megnyerte a viadalt. A második helyen a Tabaka, Benkő, Albin, Szegvári összetételű debreceni egység végzett, megelőzve a gyulaiakat (Magosi, Kovács, Fazekas, Bárány) és a vasadiakat (Jacopetti, Briche, Smetana, Moldvai).
A hétvégi kvartettekről még nem lehet biztosat tudni, ugyanis szerda délig kell leadni a nevezési listát a csapatvezetőknek.

 

Érdemes lesz kilátogatni a megmérettetésre, ugyanis ez lesz Debrecenben a szezon utolsó salakversenye, ezt követően majd csak jövő tavasszal láthatnak élőben viadalt a sportág szerelmesei.

Jegyeket a verseny napján, a helyszínen lehet vásárolni, a belépő 3000 forint. A rendezvényt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

 

Startlista:

 

Debrecen:
Marko Levisin
Tabaka József
Facundo Albin
Benkő Roland

 

Gyula:
Kovács Roland
Fazekas Denisz
Milen Manev
Magosi Norbert

 

Nagyhalász:
Andrij Kobrin
Jakub Jamróg
Viktor Trofimov
Sztaniszlav Melnicsuk

 

Vasad:
Kónya Sándor
Patrik Búri
Moldvai András
Jan Michalik 
 
 
 
<-- Vissza