2017-05-04 15:07:40 - Riport Egyéni Európa bajnoki elődöntő Nagyhalász Tabaka JózsefAz egyéni Európa bajnoki elődöntő után kérdeztük Tabaka Józsefet:

- A nagyhalászi magyar bajnokin volt egy tempó, volt egy mezőny. Én úgy éreztem gyors vagyok. Most erre a versenyre is ugyanazzal a beállítással mentem be az első futamomba, gyorsan kiderült az nem lesz jó ehhez a mezőnyhöz. Állítottunk a motoron. Egyből jobb lett a sebesség. Most sokkal erősebb volt a mezőny, sokkal több anyagot szakítottunk fel a pályából, egyre több anyag lett kívül is. Érdekes módon most azért kívül is jól be lehetett gyorsulni, tudtad a másikat támadni, úgyhogy a mezőny sokat segített nekünk.
Kicsit túlteljesítettem, amit Én elvártam. Persze nem feltartott kézzel jöttem ide, meg mindenképp küzdöttem volna. De azért egy Karpovot megverni, egy Kolodziejt vezetni nagyon jó érzés volt. Boldog vagyok, hogy így sikerült ez a verseny. Nagyon pici híja volt az utolsó esély futamnak, csak a futamhelyezések döntöttek. Végig a kezembe volt a sorsom, az utolsó futamomat is második helyen visszaintették, harmadik lettem utána. Egy pontot elbuktam, de igazából örülök.
Nagyon jó versenyzők voltak itt. Mind az elit ligában mennek, vagy Svédországban, vagy Dániában, vagy Lengyelországban és fel tudtuk venni velük a versenyt, Én is, Norbi is.
Elégedett vagyok a mai versennyel. Várom már a következő versenyeket és jó száj ízzel megyek haza.


                                               Tabaka, Karpov, Manev, Przedpełski 
 
 
 
 
Riport, fotó: Simkovits Ede


 
 
 
 
<-- Vissza