2016-05-08 15:19:47 - EB elődöntő Debrecen riport - Magosi NorbertMagosi Norbertet kérdeztük az Eb elődöntő után.

 

Norbi milyen volt a mai verseny?

 

- A legnagyobb problémát Én abban látom, hogy nem ezzel a nagy versennyel kellett volna kezdenünk itt Debrecenben. Hanem Én amondó vagyok, most nem akarok nagy okosságot mondani, de ha lett volna nekünk itt egy bármilyen nemzetközi meghívásos verseny e verseny előtt, akkor úgy gondolom, pontszámilag biztos több többet tudtunk volna szerezni.

Akkor a rendezők is látták volna, hogy egy ekkora eső után milyen problémák adódhatnak. Szerintem ez igazából kiszámíthatatlan, mindenkinek a motorjától függött, hogy most kinek mennyire volt agresszív a motorja. Mert nem azért esett el Józsika sem, mert béna volt, vagy nagyon akart, hanem az Ő motorja olyan beállításokkal ment, ami ott befogott és nem lehetett megfogni. Nem láttam a bukást, de ott mindenki érdekesen tudott elfordulni, haladni.

Két versennyel az embernek a háta mögött nagyon nehéz ezekkel a versenyzőkkel felvenni a küzdelmet. Nemhogy felvenni, de utolérni sem lehet őket. Sajnos nekünk ez van, hiába hazai pálya most mi ketten Józsikával eltréningezhetünk itt bármennyit, azért az mégsem olyan mikor négyen, komoly versenyzőkkel állunk a starthoz. Meg a verseny az a legfontosabb.

Az első futamban egy kicsit eltaktikáztuk magunkat.

A következő futamomba kizárásra kerültem. A vezető bírót sem értettem, felfestette ezt a fehér vonalat. Évek óta be van gyakorolva ez a pálya, ott a kimenőben a leggyorsabb. Én keresztülmentem a fehér vonalon, mert nem arra figyeltem, hogy ott a vonal, hanem Sundström-re, akivel elég nagy csatában voltam.  A szórásban meg a pórban az ember nem azt figyeli, hogy az a kis fehér csík, ami sose volt ott az hol van. A vezető bíró osztrák Hölgy úgy döntött, hogy annak ott kell lennie. Smolinski ugyanígy elhagyta a fehér vonalat. Annyi, hogy a kanyarbíró háttal állt neki, meg a vezető bíró ezt a kanyart egyáltalán nem látta.

Nem mondom azt, hogy keserű a szám íze, de a hazai pálya előnyét nem tudtuk kihasználni, a kanyarbíró sem volt a toppon sajnos.

 

Mit szólsz ahhoz, hogy a nagy esélyesek, a verseny előtt biztos továbbjutóként kikiáltott Dudek, vagy a debreceni oválon többször sikeresen motorozó Lebedevs nem tudott továbbjutni?

 

- A startok nagyon fontosak voltak úgy láttam. Aki el tudott jönni elsőnek és utána, ha nem hibázott, akkor nehéz volt megelőzni. Egynyomossá vált a pálya mivel ekkora eső volt és erre senki nem számított. Nem tudták megoldani a továbbjutást, mert annyira motorozhatatlan volt már a második, harmadik helyen. Pedig Én azt hittem a Dudek fogja nyerni a versenyt. Ha ez egy normál speedway pálya, nem egy ilyen akkor úgy gondolom toronymagasan nyeri a versenyt.

 

Simkovits Ede

 

  
 
 
 
<-- Vissza